Schlatter

Mb Schlatter/Osgood Schlatter/Schlatters sjukdom är en överbelastningsåkomma hos barn och ungdomar, vanligtvis mellan 8-15 år. Besväret kan komma på ena eller båda knäna och det är vanligast hos pojkar. Detta är helt ofarlig och läker ut av sig själv. Besväret kommer oftast hos idrottande individer och orsakar smärta och svullnad över knölen under knäet. Man blir också öm över knölen. Skadan beror på att senan för framsida lår repetitivt drar i sitt senfäste och skapar en irritation.

Behandling:

Mycket av behandlingen går ut på anpassning av träningen. Det är inte farligt att träna men man kan behöva anpassa träningsmängden under en period. Det finns speciella band och tejpningar som kan underlätta smärtan vid aktivitet. Det kan även vara bra att få tips på övningar och stretching från en fysioterapeut eller kiropraktor, och i vissa fall kan lättare muskulär behandling vara smärtlindrande.

Ont i knät

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.