Ischias

Ischasnerven är en lång samling nerver som börjar i ländryggen och går ner längs benen och slutar helt ute i tårna. Långs vägen kan denna nerven eller delar av nerven bli irriterad av externa faktorer. En typisk förklaring är att nerven ”kommer i kläm” något som leder till att det kan uppstå smärtor som känns från ryggslutet ända ner i benet och foten eller en del av vägen. “falsk ischias” är när en muskel eller sena, som är kopplad till ischiasnerven, blir inflammerad/irriterad/spänd så pass mycket att smärtsignalen sprider sig vidare längs ischiasnerven. Detta är mycket vanligare än “äkta ischias” som beror på diskbråck eller irritation i ryggen. 

Behandling: En Kiropraktor kan hjälpa dig att stabilisera kroppen och genom behandling öka blodflödet till det drabbade området och därmed påskynda läkeprocessen. Det är en god idé att få hjälp av en Fysioterapeut för att styrka muskulaturen i området och minska risken för återfall.

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.