Axelproblem

Axelleden är en av kroppens mest komplexa leder och många problem kan uppstå här. En vanlig förklaring på axelsmärta som inte beror på skada på benen eller i leden är ”impingment” men även detta kan delas i undergrupper. 

Axelbursit innebär att slemsäcken mellan ben och muskel i axeln blir inflammerad. När detta sker kläms musklerna i axelleden åt, vilket orsakar smärta. Vanliga orsaker är externt trauma eller repetativa rörelser.

Kalkaxel innebär att det utsöndras kalk vid supraspinatusmuskeln. Detta leder till smärta och svullnad på muskel. Klassiska symtom är att axeln gör ont vid rörelse. Det kan t.ex. vara besvärligt att få på sig en tröja. Stötvågsbehandling i ett par omgångar har visat sig ha väldigt god effekt. 

Behandling:

Behandling och undersökning görs primärt av Fysioterapeut eller Kiropraktor. Den primära behandlingen för axel-problematik är rehabiliteringsövningar, men även passiv behandling med stötvåg, akupunktur (dry needling). 

Se även Frosen Shoulder / Frusen axel

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.