BEHANDLINGAR

The Clinic är en modern, multidisciplinär klinik som erbjuder flertal olika behandlingsmetoder för fysisk samt psykisk smärta. Våra terapeuter är regelbundet uppdaterade i både behandlingsmetoder samt senaste forskning. Vi ser till att ge dig optimal hjälp för både akut smärta, men även för att se till att du på lång sikt är välmående. 

Vi erbjuder följande tjänster:

En kiropraktor är din nerv-, muskel och skelettspecialist i akut- och kronisk fas. En Kiropraktor undersöker och diagnostiserar, förebygger och behandlar smärtor i rörelseapparaten. Vanliga besvär som ofta är upphov till besök hos en Kiropraktor är ryggskott, nackspärr, ischias, yrsel, huvudvärk och migrän. Vi är även specialister på andra ledmässiga besvär såsom höft, armbåge, handled, knä och anklar. Kiropraktisk behandling har alltid som målsättning att återställa och optimera kroppens ledfunktion samt främja förebyggande för att öka och bibehålla en god hälsa. Din kiropraktor ger dig behandling av leder, men verkar också för att optimera musklerna för att din kropp ska fungera bättre på alla plan. Alla våra kiropraktorer har genomgått akademisk utbildning på minimum 5 år, beroende på institution. Kiropraktor är en skyddad yrkestitel i Sverige.

En naprapat undersöker, diagnostiserar och behandlar akuta och kroniska besvär i muskel- och ledapparaten. I likhet med kiropraktorer och fysioterapeuter är de vanligaste besvären en naprapat behandlar ryggsmärta, nacksmärta, huvudverk och ischias. Behandlingen hos en naprapat syftar till att återställa och optimera muskel- och ledsystemet samt att förebygga återfall. Naprapaten jobbar utifrån ett holistisk synsätt och har som målsättning att diagnostisera, behandla och rehabilitera kroppens problem, detta gör oftast med hjälp av muskelbehandling (som nålar, stötvåg osv.), led behandling (manipulation, mobilisering) samt rehabilitering.

Fysioterapeuter arbetar ur ett holistiskt synsätt med att bedöma, behandla samt förebygga problematik som begränsar individens funktionsförmåga. I detta arbete tas såväl fysiska som psykiska och sociala faktorer i beaktande. Genom ett personcentrerat förhållningssätt arbetar fysioterapeuter med att stärka personens befintliga resurser i syfte att klara av de dagliga krav som ställs på individen. Fysioterapeuter har en vetenskapligt underbyggd kompetens och arbetar utifrån riktlinjer inom hälso- och sjukvården. En fysioterapeut jobbar både med akuta och kroniska besvär, från rehabilitering till optimering.

Hos The Clinic kan du nu även besöka vår specialistläkare för medicinska undersökningar, recept, ultraljudsundersökning (led&muskel) samt kortisoninjektion vid indikation.

Dr. Bojan Kostevski är specialist i akutmedicin och går att besöka på vår klinik ”The Clinic Nyhamnen”.

Medicinska massageterapeuter har en djup kunskap inom undersökningsmetodik och anatomi Vi kan hjälpa dig med problem såsom ryggskott, nackspärr, huvudvärk, idrottsskador, nedsatt rörlighet, hållningsproblematik, stress- och utmattningsrelaterade problem, ortopediska, muskulära och neurologiska sjukdomsbesvär. De främsta verktygen är Svensk Massage, Koppning, Kinesio-tejp, aktiv stretch m.fl. Vi jobbar i tätt samarbete med varandra, kiropraktorer och fysioterapeuter för att skräddarsy en behandling som passar just dig.

The Clinic erbjuder senaste modellen av stötvåg vid behandling. Stötvågsbehandling är väldigt effektivt och utförs av våra Kiropraktorer och Fysioterapeuter. Den triggar processen av inflammation så att metabolismen blir högre och ökar läkningsprocessen i vävnaden. Vanliga diagnoser som effektivt stötvågsbehandlas är hälsporre, hälseneinflammation, hopparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, kalkaxel samt tendiniter i andra leder.

Patienter som är gravida, har cancer eller akut inflammation i ett område avrådes att få stötvågsbehandling. Relativa kontraindikationer till stötvågsbehandling är patienter som tar antiinflammatoriska eller blodförtunnande läkemedel. Patient som fått kortisoninjektion i område som ska behandlas, bör avvakta 2 månader sedan injektion innan området behandlas.

Under amningsperioden går det åt mycket energi och vätska för att bilda bröstmjölk. Bröstmjölkens innehåll påverkas av mammans näringsstatus och det är därför extra viktigt att mammans kost är näringstät och täcker det ökade behovet av vitaminer och mineraler. Oönskade ämnen kan föras över till barnet via bröstmjölken och är därför viktiga att undvika.

Rådgivningen sker online, läs mer här

Lymfdränage är en behandlingsmetod som används när du lider av lymfödem både primärt och sekundärt, lipödem eller övrig svullnad i kroppen. Lymfvätskan är en trögflytande vätska som tillför cellerna näring och avlägsnar slaggprodukter. Svullnaden uppkommer oftast efter operation av bland annat borttagning av lymfkörtlar, i samband med cancerbehandling, ärrvävnad och även efter medicinbehandling när kroppen binder för mycket vätska, exempelvis efter cortison. Lymfdränage går ut på att man hjälper vätskan i rätt riktning för att hjälpa kroppen att rensa och tömma i dess lymfkanaler.

Formthotics är individuellt utvalda och formgjutna fotinlägg som värms upp och därefter vid behov korrigeras för att passa just dig. Fotinläggen verkar både förebyggande och behandlande vid smärtor i fötter, underben, knän, höfter och rygg. Inläggen är utmärkta vid hälsporre eller om skorna känns dåligt dämpade. Formthoticsinläggen är flyttbara mellan dina skor och passar de flesta typer av skor och aktiviteter. Du får med dig inläggen hem direkt efter utprovning.

Prisförslag får du enklast via niklas@theclinic.se

Hos The Clinic kan vi erbjuda företagshälsovård anpassat efter er verksamhet. Vi erbjuder kiropraktik, fysioterapi, medicinska massageterapi samt utför stötvågsbehandling som ger er möjlighet att snabbt och effektivt hjälpa er personal att må bra, att sänka sjukfrånvaron samt att ge era anställda en kostnadsfri förmån. Dessa aktuella behandlingarna kan även vara avdragsgilla för bolaget i egenskap av förebyggande behandling. Ni kan läsa mer om detta på skatteverkets hemsida (här). Dessa behandlingarna är således antingen lågt beskattat eller helt skattefria.

The Clinic arbetar med flertal försäkringsbolag som erbjuder sina kunder privata sjukvårdsförsäkringar hos oss. Vi har samarbete med bland annat Falck Healthcare, DKV, Protector, Skandia, Euroaccident, Cardif, SEB och Vardia.