Huvudvärk

Det finns en många orsaker till varför huvudvärk uppstår, och det finns olika typer av huvudvärk. De vanligaste formerna är spänningshuvudvärk, nackhuvudvärk och migrän. Långvarig behandling med smärtstillande mediciner (ironiskt nog, mot t.ex. huvudvärk) kan leda till medicinskt inducerad huvudvärk. 

Behandling: Spänningshuvudvärk framkallas av muskelspänningar i nacke och axlar och känns som ett “band” från nacken fram mot pannan. En undersökning och behandling hos Kiropraktor samt Medicinsk Massageterapeut kan hjälpa dig att få musklerna att slappna av och är väldigt effektiv behandling.

Nackhuvudvärk uppstår vanligtvis vid låsningar i lederna i nacken. Smärtan upplevs oftast ensidig och förväxlas ibland med migrän då det kan framkalla ljud- och ljuskänslighet. En Kiropraktor kan med hjälp av muskelarbete och manipulationer optimera rörligheten och släppa på spänningar som förorsakar huvudvärken. 

Migrän kan orsaka synrubbningar gör patienten ljud- och ljuskänslig. En Kiropraktor och Fysioterapeut kan tillsammans hjälpa dig med både behandling och livsstilsförändringar som kan minska risken för migränanfall.

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.