Diskbråck/ diskbuktning

Långvarig påfrestning på en disk mellan ryggkotpelaren, eller ett akut trauma, kan resultera i att kärnan i disken buktar ut (diskbuktning) eller till och med att disken spricker (diskbråck). Det i sig behöver inte orsaka problem, men om buktningen/bråcket kommer åt en nerv kan det resultera i kraftig smärta som strålar ut från det påverkade området och vidare längs nervbanan. Diskbråck är mest vanlig i nacke och ländrygg och det kan försaka smärtor runt skulderblad/höfter men även ut i armar och ben. 

Diskbråck är i sig inte farligt, men vid nervpåverkan gör det väldigt ont, och kan ta lång tid att läka ut (upp till ett år). I extrema fall kan det bli aktuellt med en operation, men detta är väldigt sällan. 

Behandling: Ju förr man kommer igång med behandling av diskbråck, desto större är chansen att korta ner läkningsprocessen. En Kiropraktor kan hjälpa till att stabilisera lederna runt skadan, så att du får så mycket rörlighet som möjligt. Fysioterapeuten kan hjälpa dig med rehabiliteringsträning samt arbeta med den nervsmärta som ofta kan finnas kvar även efter att disken har läkt.

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.