2020-05-17

Intervju med Niklas Hollerup om hur du ska hålla dig aktiv under Covid-19!

av Niklas Hollerup

Har du ont i rygg av att jobba hemma? Här är våra bästa tips!

Isolering, karantän och delvis mindre tillgänglighet till träning gör att man nuförtiden kanske inte tränar kontinuerligt, eller fått ändra sina rutiner. Hos våra patienter är det iallafall tydligt att stora förändringar i vardagen på kort tid, gör att vi just nu har väldigt mycket att göra på The Clinic.

Vi märker framförallt en ökad mängd problem med nacke och axlar, vilket man kan relatera till att personer kanske inte sitter mer, men sämre än vad man gör på sitt kontor.

En av de stora anledningarna till att fler har fått ont i ryggen, beror till stor del på förändringar i träning, men likaså sämre tillgång till höj- och sänkbara bord, bra kontorstolar och mindre rörelse till och från arbete.

Det viktigtaste vi kan göra för att förbättra våra chanser att hålla en frisk rygg är variation. Detta betyder att du som arbetar i kontorsmiljö eller vid dator helst ska skifta position 3-4 gånger under förmiddag, likaså eftermiddag. Varför exempelvis inte sätta din dator på några böcker eller en skokartong. Bara en liten sak kan avlasta både nacke och rygg på ett skonsamt sätt. Min rekommendation utöver detta är att sitta på golv, stol eller hänga vid köksön eller bokhyllan. Det viktigaste utöver att ta kort pauser för rörelse är att förändra din position i arbete.

Förändring är det viktigaste!

Se till att få hjälpa tidigt från professionell terapeut för att undvika att smärta både blir värre och långvarig. Det är oftast ingen fara, även om smärtan kan verka så. Vid akut smärta, försök nyttja kyla och lättare rörelse. Utöver detta, boka tid till din Kiropraktor, Fysioterapeut eller Massageterapeut.

Utöver att personer har problem med ergonomi, råder både varsel och permittering från arbete. Något som skapar stor ovisshet om framtid och också triggar psykologiska, men även fysiska problem. Våga prata, reflektera med vänner och familj. Framförallt, räcker inte detta, våga ta professionell hjälp om dina problem fortsätter.

Om du är intresserad av att veta mer kan du läsa hela intervjun med Niklas på Sportamores hemsida här.

2019-11-03

Välkommen till The Clinic!

av Niklas Hollerup

Hej kära blogg!

Då var det dags för oss på The Clinic att kontinuerligt skriva om hälsa, funderingar och spännande saker som sker hos oss på kliniken i Malmö. Vi startade denna klinik för att inte bara ge den bästa möjliga och kompletta behandling till våra patienter, men även för att aktivt involvera och utbilda dem inom det som vi alla älskar - hälsa.

Mitt namn är Niklas Hollerup och är idag Verksamhetsansvarig och arbetar som Leg. Kiropraktor på kliniken. Detta gör jag tillsammans med ett sammansvetsat team av Kiropraktorer, Fysioterapeut och Medicinsk Massageterapeut. Vi ser tillsammans till att våra patienter ska få bästa möjliga effekt och smärtlindring vid deras besök. Därav kan en patient inte bara träffa en terapeut, men ibland alla typer för att tillgodose ett så bra resultat som möjligt.

Kliniken befinner sig på Vattenverksvägen 47 i Malmö, vilket ligger ut vid Bulltofta industriby, ett stenkast ifrån både stad, inre- och yttre ringväg. Hela tanken med att befinna oss här var för att göra det möjligt för våra patienter att enkelt ta sig till oss både från stad och utanför.

Kiropraktik utvecklas ständigt och likaså vi. Vi vill alltid vara uppdaterade med de senaste behandlingsteknikerna och som alltid som fungerar olika tekniker bra för olika individer. Vi är en fortsatt liten arbetsgrupp av människor, ett stycke mindre än 1000 personer, om man räknar ihop båda förbundet Legitimerade Kiropraktorers Riskorganisation (LKR) samt Kiropraktiska Föreningen i Sverige (KFS) i hela Sverige. Fler Kiropraktorer behövs helt enkelt.

Vi kommer framöver skriva i denna blogg, förutom om det vi tycker är intressant, gärna få inspiration och förslag från våra följare på Facebook och Instagram.

Vi hörs snart!