Intervju med Niklas Hollerup om hur du ska hålla dig aktiv under Covid-19!

Tips för dig som får ont i rygg av att jobba hemma?

Har du ont i rygg av att jobba hemma? Här är våra bästa tips!

Isolering, karantän och delvis mindre tillgänglighet till träning gör att man nuförtiden kanske inte tränar kontinuerligt, eller fått ändra sina rutiner. Hos våra patienter är det iallafall tydligt att stora förändringar i vardagen på kort tid, gör att vi just nu har väldigt mycket att göra på The Clinic.

Vi märker framförallt en ökad mängd problem med nacke och axlar, vilket man kan relatera till att personer kanske inte sitter mer, men sämre än vad man gör på sitt kontor.

En av de stora anledningarna till att fler har fått ont i ryggen, beror till stor del på förändringar i träning, men likaså sämre tillgång till höj- och sänkbara bord, bra kontorstolar och mindre rörelse till och från arbete.

Det viktigtaste vi kan göra för att förbättra våra chanser att hålla en frisk rygg är variation. Detta betyder att du som arbetar i kontorsmiljö eller vid dator helst ska skifta position 3-4 gånger under förmiddag, likaså eftermiddag. Varför exempelvis inte sätta din dator på några böcker eller en skokartong. Bara en liten sak kan avlasta både nacke och rygg på ett skonsamt sätt. Min rekommendation utöver detta är att sitta på golv, stol eller hänga vid köksön eller bokhyllan. Det viktigaste utöver att ta kort pauser för rörelse är att förändra din position i arbete.

Förändring är det viktigaste!

Se till att få hjälpa tidigt från professionell terapeut för att undvika att smärta både blir värre och långvarig. Det är oftast ingen fara, även om smärtan kan verka så. Vid akut smärta, försök nyttja kyla och lättare rörelse. Utöver detta, boka tid till din Kiropraktor, Fysioterapeut eller Massageterapeut.

Utöver att personer har problem med ergonomi, råder både varsel och permittering från arbete. Något som skapar stor ovisshet om framtid och också triggar psykologiska, men även fysiska problem. Våga prata, reflektera med vänner och familj. Framförallt, räcker inte detta, våga ta professionell hjälp om dina problem fortsätter.

Om du är intresserad av att veta mer kan du läsa hela intervjun med Niklas på Sportamores hemsida här.

Kiropraktik, Fysioterapi & Massage

Tidsboking sker enklast online via länken nedan, för akut tid eller frågor maila oss till Info@theclinic.se eller ring 040-6152090.

Alla behandlingar måste avbokas inom 24 timmar annars sker full debitering.